از حرکت الکترون های درون یک اتم، برق بوجود می آید. در واقع الکترون ها عامل اصلی تولید برق هستند، در تمامی ذرات جهان وجود دارند و به عنوان جریان بار الکتریکی یا الکتریسیته تعریف می شود. در صورتی که این جریان الکتریسیته در یک مکان جمع شود به آن الکتریسیته ساکن و در صورتی که از یک مکان به مکان دیگری جابجا شود الکتریسیته جاری می گویند. برق در تمام جهان هست و اشکال متنوعی دارد مثل رعد و برق و سیناپس هایی که در سیستم عصبی بدن ما هستند بنابراین برق قابل اختراع نیست ما فقط میتوانیم نمایشی انتزاعی از نحوه ارتباط برق با محیط اطراف را بدانیم. دانشمندان فقط برق را توسعه دادند و در اینجا منظور از برق، همان برق شهری )جریان متناوب AC( است. بسیاری از افراد فکر میکنند که ادیسون مخترع برق بود، اما این عقیده صحیح نیست. مایکل فارادی، نیکولا تسلا و ادیسون هر سه در اختراع برق ، لامپ و ماشین ها نقش فراوانی داشته اند.البته ادیسون با جریان متناوب AC مخالف بود و دلیل اصلی این مخالفت، حفظ جان انسان ها بود.
اصول پایه برای تولید برق توسط دانشمند انگلیسی مایکل فارادی در دهه ۱۸۲۰ تا اوایل دهه ۱۸۳۰ میلادی کشف شد. برق یا الکتریسیته قابل استفاده در طبیعت آزادانه در دسترس نیست، به همین دلیل باید تولید شود .
از روشهای دیگری جهت تولید انرژی الکتریکی می توان به تولید برق به کمک علم الکترونیک، تولید برق الکتروشیمیایی، روش اقیانوس گرمایی اشاره کرد.
اگر از سوختهای تجدیدپذیر دیگر به جای سوخت فسیلی به منظور تولید برق استفاده شود، انرژی الکتریسیته همواره تجدیدپذیر خواهد بود.
سرانه مصرف برق خانگی ایران 6 برابر میانگین جهانی!
سرانه مصرف برق خانگی با احتساب تامین سرمایش، روشنایی و تامین برق لوازم خانگی میتواند، تصویر دقیقی از میزان مصرف برق توسط هر ایرانی و مقایسه با سایر کشورهای جهان ارائه دهد تا بدین وسیله میزان اسراف برق توسط پرمصرفهای عمدتا ثروتمند به وضوح بیشتری مشخص شود.
سال جاری به دلیل تداوم افزایش دما در نقاط مختلف کشور که بیش از ۳۵ روز بود شاهد شکستن مکرر رکورد میزان مصرف برق کشور تا ۳۶ مرتبه بودیم و این در حالی است که سال گذشته تنها ۱۷ بار رکورد مصرف برق کشور شکست.
نکات مهم برای صرفه جویی در مصرف برق
1. استفاه از لامپ های کم مصرف بهینه LED)): لامپ های رشتهای را با لامپ های فلورسنت (CFL) یا لامپهای LED که هم نور بیشتری دارند و هم انرژی کمتری مصرف میکنند، تعویض کنید. لامپ های رشتهای بخش زیادی از انرژی مصرفی را به گرما تبدیل کرده و آن را هدر میدهند. لامپ های فلورسنت و LED هم انرژی خیلی کمتری مصرف میکنند و هم طول عمر بالاتری دارند.
2. خاموش نمودن لامپ های اضافی: خاموش کردن چراغها روشی بسیار ساده و البته کاربردی برای صرفه جویی در مصرف برق است. شبها و زمان تاریکی به جای اینکه هرکدام از اعضای خانواده در یک اتاق بنشیند و چراغ روشن کند، میتوان در یک یا دو اتاق جمع شد یا از چراغ مطالعه در اتاقهای دیگر استفاده کرد. از طرفی وقتی خانه را ترک میکنید، حتماً چراغها را خاموش کنید.
3. وسایل برقی کم مصرف را جایگزین وسایل برقی قدیمی و پرمصرف کنیم.
4. لوازم برقی اضافه را از برق بکشیم: شارژر تلفن، لوازم برقی آشپزخانه، سشوار و هرچیزی را که با برق کار میکند، در صورت لازم نداشتن از برق بکشید.
5. از وسایل برقی مثل کولر تا حد امکان کمتر استفاده کنیم.
6. خانه را عایق بندی کنیم: عایق بندی درست منزل باعث میشود هوای سرد در تابستان و گرم در زمستان از شکاف در و پنجره بههدر نرود. برای شکاف در و پنجره میتوانید از نوارهای درزگیر استفاده کنید. در زمستان نیز میتوانید از پلاستیکهای بزرگ برای پوشاندن پنجرهها استفاده کنید تا انرژی کمتری هدر برود.
7. از عایق بودن لوله کشی آب گرم مطمئن شویم.
8. استفاده صحیح از کامپیوتر و خاموش کردن به موقع آن.
9. محصولاتی را خریداری کنیم که میزان مصرف انرژی پایین تری نسبت به سایر محصولات مشابه داشته باشند: لوازم برقی که ردهی انرژی دارند به شما کمک میکنند تا در هنگام خرید از میزان مصرف انرژی وسایل برقی آگاه شوید. درست است که لوازم برقی با ردهی انرژی معمولاً در مقایسه با لوازمبرقی مشابه که ردهی انرژی ندارند، بسیار گرانتر هستند، اما به یاد داشته باشید هزینهای که بابت خرید این وسایل میدهید، در بلندمدت و با کاهش هزینههای برق مصرفی به طور کامل برمیگردد.
10. به جای استفاده از خشک کن، لباس ها را روی طناب خشک کنیم.
11. از نور طبیعی در روز استفاده کنیم: استفاده از نور طبیعی باعث شادی بیشتر در محیط کار و نیز خانه میشود. حتی میتوان بخشی از نیاز به برق را با استفاده از چراغ مطالعه رفع کرد و همچنین استفاده از پردهها و کرکرههای نازک به حضور بیشتر نور در فضای اتاق کمک می کند.
12. دمای یخچال را در سطح بهینه قرار دهیم.
13. زمان بازی های ویدیویی را کاهش دهیم.
14. عایق سازی کانال های کولر و نصب سایبان برای آن.
15. وسایل های سرمایشی را بصورت دوره ای سرویس کنیم.
16. از تمام ظرفیت لباس شویی استفاده کنید و تا بهطور کامل پر نشده است، آن را روشن نکنیم.
17. مرتب نوارهای درِ یخچال و فریزر را بررسی کنید و در صورتی که کهنه شدهاند و خاصیت ارتجاعی خود را از دست دادهاند، آنها را تعویض کنید.
18. در زمان استفاده از کامپیوتر و لپ تاپ آنها را به گونه ای تنظیم کنید که مانیتور آنها بعد از ۲ الی ۳ دقیقه بلا استفاده بودن خاموش شود و تایم sleep را هم بین ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تنظیم کنید.
در این مقاله در خصوص برق، نحوه تولید آن و نکات مهم در خصوص صرفه جویی در مصرف برق صحبت کردیم تا بتوانید پاسخ پرسش های خود را در این زمینه دریافت کنید. در صورتی که مایل به پرداخت قبوض برق خود هستید به راحتی و در هر زمان و مکانی میتوانید از طریق لینک https://hamrahtop.com/bills/edc اقدام نمایید.